Η PRP είναι μια νέα τεχνική αναζωογόνησης και ανάπλασης του δέρματος, που αξιοποιεί υλικά που προέρχονται από τον ίδιο μας τον οργανισμό, πιο συγκεκριμένα το πλάσμα του ίδιου μας του αίματος, συμβάλλοντας σε ένα δέρμα ελαστικό και ενυδατωμένο και σε ένα σώμα απαλλαγμένο από κυτταρίτιδα και χαλάρωση. Τελευταία επίσης, αποτελεί την πιο επαναστατική μέθοδο αντιμετώπισης της τριχόπτωσης.

Ονομάζεται και αυτόλογη μεσοθεραπεία γιατί προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό.

Στη μεσοθεραπεία PRP λαμβάνουμε το υλικό που χρησιμοποιούμε για έγχυση από τον ίδιο τον οργανισμό με αποτέλεσμα μετά την έγχυση του στην επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος να ενεργοποιείται μία φυσική αντιγηραντική και αναπλαστική δράση, χωρίς αλλεργικές ή άλλου τύπου αντιδράσεις.

Γίνεται με τη λήψη ελάχιστης ποσότητας αίματος (5 -15 ml αίματος είναι υπεραρκετά) στο εξειδικευμένο ιατρείο μας και την άμεση φυγοκέντρηση του δείγματος, ώστε να ξεχωρίσουν τα συστατικά του.

Οι αυξητικοί παράγοντες που παίρνουμε ως υλικό είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που παράγονται από κάποια κύτταρα στον οργανισμό μας.

Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και να ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα.

Κατόπιν, λαμβάνουμε το πλούσιο σε συστατικά και βιταμίνες πλάσμα του αίματος, τον ορό του δηλαδή και τον ενίουμε στις περιοχές του προσώπου και του λαιμού που χρειάζονται σύσφιξη και αναζωογόνηση.

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο και στο λαιμό ενώ στο σώμα συστήνεται και για μπράτσα, προσαγωγούς, μηρούς, γλουτούς και κοιλιά. Θεαματικά είναι τα αποτελέσματα στο μπούστο (ντεκολτέ), μια περιοχή που παραδοσιακά θεωρείτο «δύσκολη» στην ανάπλαση και ανανέωσή της.

Η Διάρκεια των αποτελεσμάτων μπορεί να κυμαίνεται από 2 – 4 μήνες κι ασφαλώς μπορεί να επαναλαμβάνεται ως και 3 -4 φορές ανά έτος.

Η PRP μεσοθεραπεία προσώπου είναι επίσης αποτελεσματική:

  • Στην μείωση των ρυτίδων και σύσφιξη του προσώπου και του λαιμού.
  • Ο συνδυασμός του Fractional Laser με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP πετυχαίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος.
    στην επούλωση ουλών, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες. Το PRP είτε ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με laser μπορεί να βελτιώσει αισθητά τις ουλές μετά από επεμβάσεις, εγκαύματα ή και τραύματα.
  • Στις ουλές ακμής στο πρόσωπο, τη ράχη και το στήθος. Πρόκειται για την πιο δυνατή θεραπεία αποκατάστασης ουλών ακμής. Σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται κύκλοι συνεδριών, ανάλογα με το βάθος των ουλών.
  • Στις ραγάδες του δέρματος, ενώ μπορεί να εξαλείψει και τις κόκκινες (πρόσφατες) ραγάδες σε συνδυασμό όμως με τις θεραπείες laser.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της PRP αυτόλογης μεσοθεραπείας είναι ότι αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο, χωρίς να επηρεάζει εκφράσεις ή τον όγκο στο πρόσωπο.

Έχει εύκολη και ασφαλή εφαρμογή, καθώς προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και δεν παρατηρούνται ποτέ αλλεργίες.

Επιπλέον με άλλες θεραπείες έχει την τάση να λειαίνει τις ρυτίδες, όχι με το να τις «γεμίζει», όπως π.χ. με το υαλουρονικό, αλλά αναδομώντας το δέρμα τοπικά και εκ των έσω.

PRP – Αυτόλογη μονοθεραπεία

Δίπλα σας Για
κάθε σας ερώτημα

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input